Kuva: Tuomas Mäkelä

Tutkijasta papiksi,
maailmalta kotiin Helsinkiin

Olen nelikymppinen pappi, ja työskentelen kirkon ulkosuomalaistyön asiantuntijana Kirkkohallituksessa. Perheeseeni kuuluu romanialainen mies ja kouluikäinen lapsi.

Vuodet ulkomailla ovat kasvattaneet ymmärrystäni siitä, miten monella eri tavalla asioita voi tarkastella ja tehdä. Sydäntäni lähellä on ekumenia, kansainvälisyys sekä tasa-arvo ja yhdenvertaisuus. Kirjoittaminen on intohimoni esseistä, kolumneista ja blogeista aina pöytälaatikkoromaaniin asti. Useimmiten kirjoitan siitä, mikä eniten on mielessäni: kirkosta ja teologiasta, uudistumisen mahdollisuudesta ja tarpeesta. Kirjoittamisen lisäksi koulutan myös mielelläni Raamatun ja varhaiskristillisyyden teemoista.

Työurastani ensimmäisen puolikkaan vietin yliopistolla hallinnossa, tutkijana sekä opettajana. Kirkko veti puoleensa, joten vuonna 2012 lähdin suomalaisten seurakuntien papiksi Pohjois-Saksaan. Nykyinen päivätyöni on kirkon keskushallinnossa, mutta seurakunta-arjessa olen edelleen kiinni toimimalla aktiivisesti vapaaehtoisena Paavalin seurakunnassa, niin seurakuntaneuvostossa kuin keikkapappinakin.

Ota yhteyttä!

%d bloggaajaa tykkää tästä: